Nyheter

Årets utställare i ”Pers”

I torpet bredvid gruvan, som vi kallar för ”Pers”, har vi varje år utställningar med verk av kulturarbetare från dels närområdet men också från andra platser i Hälsingland och Dalarna. I år har vi glädjen att visa upp tavlor från två fantastiska konstnärer, AK Gomes från Haddäng i Nordanstig och Runu Samuelsson från Söderhamn.
AK Gomes.
”Jag heter AK Gomes och är konstnär och kulturarbetare från Haddäng i norra Hälsingland. Jag målar främst akvareller men på senare tid har jag börjat exprimentera med pyroart och akryl. Dessutom syr jag även handdockor för scen och tv.
Till vardags driver jag Kulturgården Morvig Art i Haddäng, Gnarp tillsammans med min man Thomas Gomes. Här bjuder vi på utställningar av olika konstnärer, poeter och fotografer samt en hel del musik, historia, kurser och förstås lugnet i skogen.”

Runu Samuelsson
”Runu Samuelsson heter jag och bor i Söderhamn.
Mitt målande har hållit på några år och jag är självlärd, eller snarare upplärd av självaste YouTube och de fantastiska människor som delar sina kunskaper där.
Jag målar väldigt blandad konst och försöker förmedla de bilder och fantasier som dyker upp hos mig. Min inspiration kommer oftast från de intryck jag får av musik, filmer, konst och upplevelser. Många av mina verk bidrar även min son med genom sina tankar och funderingar.
Jag målar mestadels i kol och akvarell.
Jag har haft några utställningar och sålt en del tavlor, både inom Sverige och utomlands. En sommar hade jag en utställning på Kvarnen och jag kommer även ställa ut där i februari tillsammans med två välkända konstnärer. Det är en lyx att få vara en del av det. Att få äran att ställa ut vid Loos koboltgruva är stort för mig eftersom jag älskar miljön där.
Vill man följa min konst så är Facebook det bästa forumet. FramingRu-art heter jag där.”

Vi är oerhört glada och stolta över att få ha AK Gomes och Runu Samuelsson hos oss i sommar!
1800-tals torpet Pers ligger vid loos koboltgruvas parkering (pokerbacken 17, Los) och har öppet samma tider som gruvan 22 juni – 18 aug kl. 10-17 och 19 aug – 15 sep kl. 10-15 Ingen entré. kaffe finns att köpa på plats. 
Varmt välkomna!