GUIDADE VISNINGAR

Ordinarie guidad tur inklusive bildspel (45 min)
Turen startar i filmsalen med ett bildspel. Sedan går färden ner under jord och ni får höra om gruvdrängarnas livsfarliga arbete, hur tillmakning går till och hur det gick till när man 1751 fann grundämnet nickel i Los. Har ni tur kanske ni också skymtar bergets härskarinna självaste Gruvfrun där ner i berget (glöm då inte bort att det lönar sig att vara artig).

Pris: vuxen 140 kr ungdom 80 kr barn upp till 7 år 20 kr

Utökad gruvtur
Ni får en guidad tur under och ovan jord av självaste brukspatron Henrik Kalmeter, eller dennes fru Anna-Sophia Wallberg. Turen startar i filmsalen med bildspel och film inna vi beger oss ner i djupet. Väl uppe igen bjuds det på kaffe, gruvsaft och historier från gruvorna i Hälsingland innan vi avslutar med en promenad runt på området där ni får se provdiket, platsen för stånggången samt några av de andra gruvorna som fortfarande är vattenfyllda.

Pris: vuxen 225 kr, ungdom 125 kr, barn upp till 7 år 60 kr
OBS! Turen tar ca 1 tim 30 min och måste förbokas.

 

Guidade visning av Blåfärgsverket och Glasblåseriet Sophiendal
Pris: vuxen 140 kr, ungdom 80 kr, barn upp till 7 år 20 kr (måste bokas i förväg) Turen tar ca 1 tim + resa till och från Sophiendal. Tillgång till bil/färdmedel till platsen är ett måste.

 

Guidad visning av Sverige numera enda vattendrivna brynsåg 
5 km norr om Los ligger Sveriges numera enda vattendrivna brynsåg där man fram till sextiotalet sågade Loosbrynen. Lär dig hur tillverkningen gick till och hur sågen fungerar.

Pris: vuxen 140 kr, ungdom 80 kr, barn upp till 7 år 20 kr (måste bokas i förväg) Visningen tar en timme.

 

Vid bokning av en eller flera guidade visningar utgår rabatt. Är ni i sällskap tio eller fler utgår rabatt på en eller flera guidade visningar. Kontakta oss för mer information.

För bokning ring 0657-105 33 eller mejla oss på kontakta@loosgruvan.se Det går också bra att skriva till oss på Facebook via Messenger.

Alla guidningar sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Kommentarer inaktiverade.