Medlem

Medlemsinfo


Tömning av det södra schaktet

30 -år sedan sist – nu fortsätter arbetet med att tömma och dokumentera Loos Koboltgruvor och vi behöver din hjälp. Alla som vill, kan och har möjlighet är varmt välkomna att hjälpa oss att utöka sevärdheterna i gruvan. Målet är att under hösten ta oss ner och tömma det södra schaktet (den södra gruvan) på skräp.

Datum: fredagen den 11 oktober, lördagen den 12 oktober, lördagen den 19 oktober samt fredagen den 8 november lördagen den 9 november, fredagen den 22 november och lördagen den 23 november.

Tid: kl. 9-14

Loosgrufvans förening bjuder på Fika!

För mer info kontakta Bo Enocson på 076-1191905 eller enocsonbo(@)gmail.com

Varmt välkomna!

Mvh
styrelsen genom
Robert Fors
Projektledare och utvecklare av Loos Koboltgruva

 


28 september kl. 10 resa till Enåsens guldgruva i Ramsjö. Guide för dagen är Anders Nilsson som har jobbat i gruvan. Samåkning. Själva deltagandet kostar inget. Medtag eget fika. För mer info kontakta oss på 0657-10533


 

Loos Koboltgruva förvaltas sedan starten 1989 av Loosgrufvans Förening vars uppdrag är att förmedla gruvans historia. Föreningen håller Loos Koboltgruva öppen för besökare året runt och arbetar ständigt för att utveckla gruvan och dess verksamhet. Vi har under ett år runt tiotusen besökare som går guidade turer, besöker gruvbutiken eller tar en titt på de utställningar vi har i våra två flyglar samt vid receptionen. Under sommaren anställer föreningen ett antal unga guider från bygden som inte bara får ta emot besökare och berätta om gruvans fantastiska historia utan även berätta om andra spännande platser och besöksmål i Los och Orsa Finnmark.

Loosgrufvans Förening består av både stöd och aktiva medlemmar. Ju fler vi är ju längre kan vi nå. Genom medlemskap bidrar du till att utveckla Loos Koboltgruva och dess verksamhet. Medlemskap kostar 100 kronor per år.

Medlemsavgiften betalas in på Pg 39 11 26-0
Du kan också lösa medlemsavgiften i gruvans reception.

Varmt välkommen som medlem.
Vill du engagera dig i föreningen? Hör av dig till oss och berätta vad du vill göra.

Vid frågor ring 0657-105 33 eller skicka ett mejl på kontakta@loosgruvan.se

Kommentarer inaktiverade.