Nyheter

Tragiska livsöden och farliga väsen – höstlovsöppet i Loos Koboltgruva!

Under torsdag-lördag v. 44 har Loos Koboltgruva öppet kl. 10-15 och erbjuder en för höstlovet specialtur med historier om dels gruvarbetare från Loos Koboltgruva men också andra tragiska livsöden i Finnmarken. Dessutom släcks HELA gruvan ner och besökarna tar sig fram i ljuset av lyktor, maschaller och ficklampor, precis som ”förr i tiden”.

Alla som går turen får med sig hem ett häfte med några spökhistorier från Hälsingland och Orsa Finnmark, ett samling berättelser som inte går att köpa i butik och är unikt för veckan. Häftet ges ut i sammarbete med Historier från Hälsingland och Historier från Dalarna.

Turerna under höstlovet är unika för dessa dagar och behöver ej förbokas. Vill du dock avgå en viss tid rekommenderar vi att du hör av dig i förväg med önskemål av tid.
Turerna pågår ca 50 min och anpassas efter publiken vilket gör att alla oavsett ålder kan deltaga. Desstom får alla gäster som går ner i gruvan med sig hem ett litet unikt häfte med några spökhistorier!

Under höstlovet har Loos Koboltgruva öppet följande dagar:
3 nov kl. 10-15
4 nov kl. 10-15
5 nov kl. 10-15

Vill du besöka gruvan någon annan dag/tid? Slå en signal på 0657-105 33, mejla eller skriv några rader via Messenger så tar vi fram en guide åt er.
Upplev en orörd 1700-tals gruvmiljö i Loos Koboltgruva.

Priser för nedgång: vuxen 150 kr, ungdom 90 kr (8-15 år), barn 0-7 år 20 kr.
Att besöka enbart utställningarna och butiken är gratis.

Höstlovsöppet presenteras i samarbete med Historier från Hälsingland och Historier från Dalarna. De hittar du på www.historierfranhalsingland.se

Varmt välkommen till Loos Koboltgruva – årets arbetslivsmuseum 2023!