Välkomna till sommaren 2017 i Loos Koboltgruva, Brynsågen och Sophiendal

Tisdagen den 6:e juni, på självaste nationaldagen, öppnar traditionsenligt Loos Koboltgruva för dagliga guidade turer med bildspel och ett spännande besök nere 1700-talet. En spännande blandning av nya och äldre guider möter er i receptionen, alla lika laddade att stolt få visa upp vår vackra gruva.
Guidade turer körs varje heltimme. Om man av någon anledning inte har möjlighet att ta sig ner i gruvan längs dess träbroar och trappor erbjuds en filmad guidad tur i filmsalen.

Våra guidade turer är uppdaterade med lite mer ny spännande fakta och ett lite annat upplägg än tidigare år. Ni som har varit med tidigare kommer att märka av det.
Just nu jobbar vi med en ny utställning som beräknas vara klart i slutet av juni. Mer information kommer!
Nytt för i år är att Loosgrufvans Förening numera äger Brynsågen i Loos och erbjuder därmed möjligheten att få följa med på en guidad tur och få lära sig mer om Brynsågens historia, sågteknik och vad det är så speciellt med just Chiffer från Los. Det sker dock i år under större begränsning då restaurering av sågen fortgår under större delen av året.
I Sophiendahls Blåfärgsverk och Glasblåseri planerar vi även nya saker men även där ber vi att få återkomma lite senare.
På Loosgruvans Dag kommer vi att er bjuda något som aldrig någonsin har erbjudit besökare tidigare – ni har chansen att besöka den numera vattenfyllda Stållgången. Den kommer dock då att ha pumpats ur samt att både stegar och annan säkerhet kommer att finnas på plats för dem som vill besöka gången, som ligger nedanför själva gruvan men idag har ett lusthus byggt ovanför själva schaktet. OBS! Denna chans erbjuds endast under Loosgruvans Dag!
Detta och mycket, mycket mer är på gång.

Välkomna till Loos Koboltgruva 2017!

Kommentarer inaktiverade.