Säsongen är igång!

Då har äntligen sommaren 2017 rullat igång på allvar och vi har öppet varje dag från kl. 10-17 (förutom midsommarafton) ända fram till den 10:e september. Våra guider är enormt taggade för att ta emot er.

I måndags och tisdags körde vi uppstart med samtliga guider. Bl.a. gick vi igenom det nya guidemanuset, besökte Sophiendals blåfärgsverk och glasblåseri samt fick en visning av Brynsågen genom Dick Persson. Uppstarten fick dock avbrytas ett par gånger då nyfikna besökare kikade in och frågade om det var möjligt att få en guidad tur även om säsongen inte ännu var igång på allvar. Och självklart löste vi det.
Det är ett fantastiskt gäng som kommer att ta emot er i sommar.

I onsdagens Ljusdalsposten kunde man läsa om vår kassör och ”allt i allo”Bosse Nilsson och dennes välförtjänta pris Årets arbetsmyra 2017 som delades ut i april under Arbetsams årsmöte i Falun. Länk till reportaget hittar ni här (OBS plus-tjänst).

Arbetet med att restaurera Brynsågen är igång och nyligt blev den nya bron klar. Vi räknar inte med att kunna ha öppet så mycket för allmänheten i sommar men förbokade visningar går att ordna. Nästa sommar kommer vi dock att p allvar öppna upp Brynsågen  för guidade turer och olika former av evenemang.

För bästa koll följ oss på Facebook. Där lägger vi ut senaste nytt, bilder och information kring gruvans samtliga verksamheter.

Kommentarer inaktiverade.